تراش انواع سنگ با قیمت مناسب

تراش انواع سنگ با قیمت مناسب

تراش انواع سنگ با قیمت مناسب

تراش انواع سنگ با قیمت مناسب

تراش انواع سنگ با قیمت مناسب

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

تراش سنگ های رنگی

کمربند یا Girdle آخرین مرحله از پولیش Crown است. می‌توان این کار را پس از اتمام شکل دادن به سنگ انجام داد اما صبر کردن تا این مرحله باعث می‌شود این کار آسان‌تر شده و وقت کمتری بگیرد.
گوهرشناسی
این تصویر کمربند را پس از پولیش نشان می‌دهد. به این نکته توجه داشته باشید که لازم نیست همه سنگ پولیش بخورد زیرا قسمت عمده‌ای از آن هنگام پولیش صفحات Pavilion جدا می‌شود.
گوهرشناسی
در این مرحله گوهر از Dopstick جدا شده و اینبار بر عکس بر روی آن چسبانده می شود تا صفحات Pavilion آن برش زده شود.
گوهرشناسی
صفحات Pavilion پس از برش خوردن.
گوهرشناسی
نمایی از چهار عدد از صفحات Pavilion پس از پولیش خوردن.
گوهرشناسی
نمای دیگری از تمام صفحات پاویلیون که پولیش داده شده‌اند.
گوهرشناسی
تصویر Rhodolite Garnet با وزن 4.89 قیراط پس از اتمام کلیه مراحل برش و پولیش.
گوهرشناسی
  • تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی

تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی



صنایع دستی سنگی, تراش سنگهای قیمتی, هنرهای سنتی

یکی از صنایع دستی تزیینی- کاربردی ایران " تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی" نام دارد. سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به سنگهایی از قبیل زمرد، آماتیس، عقیق، فیروزه، یشم و... اطلاق می گردد. این سنگها که در ایران به وفور یافت می شود پس از تراش و نشاندن آن در رکابی از طلا یا نقره دارای ارزش افزوده زیادی خواهند بود. تراش آن ها با یک دستگاه تراش برقی انجام می گیرد.

 

پس از دادن فرم مورد نظر به سنگ آن را پولیش (براق ) نموده و در زینت آلاتی از قبیل انگشتر، گردنبند، دستبند ، گوشواره و... جای می دهند. تحقیقاتی در مورد خواص درمانی سنگها نیز صورت گرفته که خود باعث رونق این هنر می گردد. سنگها به صورت خام ( به اصطلاح هنرمندان این رشته زنده) از معدن تهیه شده و پس از درنظرگرفتن الگو یا طرح پیش بینی شده تراش می خورد. تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی و صادرات آن یکی از ارقام بالای صادرات غیرنفتی را شامل می شود.

 

تراش دادن سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی با ابزار و وسایل مخصوص برای استفاده در زیور الات ،ظروف زینتی و اشیاء تزئینی متفاوت دیگر یکی از رشته های صنایع دستی است.

 

کانی‌های قیمتی: سنگ‌ها و کانی‌هایی که دارای خصوصیاتی از جمله زیبایی رنگ، شفافیت، کمیاب بودن و دوام و سختی بالا بوده و شامل الماس، زمرد، یاقوت سرخ، یاقوت کبود، توپاز و بریل هستند. به این گروه اصطلاحاً احجار کریمه می‌گویند.

 

کانی‌های نیمه‌قیمتی:
آن قسم از کانی‌ها و سنگ‌هایی که فاقد تمام و یا قسمتی از خصوصیات سنگ‌های قیمتی بوده لیکن اغلب به دلیل زیبایی رنگ مورد توجه هستند. .

 

تاریخچه
طبق نظر باستان شناسان و مورخین ، استخراج معادن در ایران ، از هزاره ی پنجم ق.م رواج داشته و گویا مس برای اولین بار در ایران مورد استفاده قرار گرفته است .
در ابتدا سنگهای قیمتی به علت کمیابی و زیبایی ، نظر مردم را جلب نمود و جادوگران و رمالان از این توجه مردم استفاده کردند.آنان ضمن بیان خواص جادویی برای هر یک از سنگها و سوء استفاده از بی اطلاعی مردم، با فروش آنها به کسب منافع نا مشروع خود اقدام نمودند.


به‌کارگیری گوهر به‌طور سنتی در کشور ما که تاریخی چند هزارساله دارد از همان آغاز تاریخ، معمول بوده است. آبادانی کشور، ثروتمند بودن و علاقمندی مردم این سرزمین به زندگانی پرتجمل و باشکوه، توأم با زیبایی‌پسندی، همواره گوهرها و زیورها را مورد توجه مردم ایران قرار داده است.

 

صنایع دستی سنگی, تراش سنگهای قیمتی, هنرهای سنتی

 

مواد اولیه
از گذشته تا به امروز سنگهای قیمتی ونیمه قیمتی متنوعی به عنوان سنگهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. تراش هر کدام از این سنگها با توجه به سختی و وزن مخصوص آن متفاوت است. در تراش سنگ از انواع نمونه های قیمتی و نیمه قمیتی چون الماس ، لعل، یاقوت، مروارید، زمرد، فیروزه، عقیق و یشم استفاده می شود.

 

ویژگی‌هایی که باعث می‌شود یک ماده معدنی یا غیر معدنی، در رده کانی‌ها و سنگ‌های گرانبها جای گیرد عبارتند از:
1- سرشت زیبایی ، درخشش و جلای دلپسند
2- استحکام
3 - کمیاب بودن
4 - رنگ و شفافیت و نمود
5 - ساخت و بافت
6 - قابلیت تراش و پردازش
7- قابلیت حمل و نقل

 

ابزار و تجهیزات
1- دستگاه برش سنگ
2- دستگاه تراش الماسه
3- دستگاه پرداخت
4- دستگاه سنباده
5- دستگاه براق کننده
6- دستگاه فرز
7- مته الماسه جهت ایجاد طرح روی سنگ
8- تجهیزات حفاظتی نظیر: گوشی و عینک
9- انواع مختلف سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی

 

روش کار:
تراش صفحه ای
تراش ساده
تراش مرکب

  • تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی

تراش سنگ های رنگی

این تصویر سنگ را نشان می‌دهد که مرحله شکل دادن به محیط آن به پایان رسیده است.
گوهرشناسی
پس از اتمام شکل محیطی سنگ (Girdle) برش‌کار برای ایجاد Table از یک آداپتور 45 درجه استفاده می‌کند که این کار او را برای داشتن یک Table کاملا صاف کمک می‌کند.
گوهرشناسی
این تصویر نشان دهنده نمای تمام شده Table سنگ است. همانطور که مشاهده می‌کنید یک فرورفتگی در پایین سنگ و سمت چپ آن وجود دارد که هنگام برش صفحات اصلی تاج از بین خواهد رفت.
گوهرشناسی
این تصویر نشان‌دهنده عملیات آماده سازی سنگ خام است. همانطور در این مرحله سنگ را از آداپتور 45 درجه جدا کرده و دوباره سنگ را همراه Dopstick بر روی صفحه دستگاه قرار می‌دهیم و زاویه آن طوری با دقت تنظیم می شود تا صفحات تاج (Crown) بر طبق آن برش بخورند.
گوهرشناسی
این تصویر نشان‌دهنده 8 صفحه اصلی Crown پس از تراش می‌باشد.
گوهرشناسی
در این تصویر مشاهده می‌کنید که بر‌ش‌کار در حال حرارت دادن این عکس زمانی گرفته شده است که Star facetها تراشیده شده‌اند.
گوهرشناسی
این تصویر نمای کناری صفحات تاج را قبل از پولیش خوردن نشان می‌دهد. همانطور که ملاحظه می‌کنید در این مرحله صفحات به طور کامل به یکدیگر نرسیده‌اند که در حین عملیات پولیش این امر انجام خواهد شد. با این عمل شخص برش‌کار در هنگام پولیش سنگ می‌تواند جای بیشتری برای ترمیم صفحات داشته باشد.
گوهرشناسی
در اینجا Table سنگ را پس از پولیش خوردن مشاهده می‌کنید. (برای پولیش معمولا از صفحات مسی یا سرامیکی استفاده می‌شود)
گوهرشناسی
پس از پولیش زدن Table نوبت به صفحات اصلی تاج و یا همان Bazelها می‌رسد که این تصویر صفحات اصلی پولیش خورده تاج را نشان می‌دهد.
گوهرشناسی
  • تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی